Germania și Moldova sunt pe cale să semneze un acord privind recunoașterea permiselor de conducere

Germania și Moldova sunt pe cale să semneze un acord privind recunoașterea permiselor de conducere
Problema recunoașterii și conversiei permiselor de conducere moldovenești a fost discutată în cadrul întrevederii Președintelui Republicii Moldova cu omologul său german.

Permisele de conducere moldovenești pot fi recunoscute și convertite în Germania. Această problemă a fost discutată pe 19 mai la ședința președinților Republicii Moldova și Germaniei, Maya Sandu și Frank-Walter Steinmeier.

Potrivit lui Sandu, în curând vor începe negocierile pentru semnarea unui acord de permis de conducere.

Mai mult, după cum a remarcat Președintele Republicii Moldova, autoritățile germane sunt gata să abandoneze examenul teoretic atunci când transformă un permis de conducere moldovenesc într-un document de tip german.

Un alt subiect important al conversației dintre Sandu și Stahnmeier se referă la acordul privind angajarea cetățenilor moldoveni pentru munca sezonieră în agricultură în Germania.

Președintele Republicii Moldova speră că Berlinul va oferi sprijin în context regional și european. Totodată, Moldova ar trebui să avanseze și în agenda asocierii și integrării cu Uniunea Europeană.

Sandu a anunțat că administrația prezidențială pregătește un plan de redresare economică a Republicii Moldova după pandemie, iar implementarea acestuia va necesita sprijin financiar din partea instituțiilor europene.

„Sper că Germania va fi din nou alături de Moldova de data aceasta și va sprijini eforturile noastre de a depăși criza. Împreună suntem mai puternici. Moldova se schimbă. Cetățenii republicii au văzut cum trăiesc oamenii în Europa. Vor să trăiască așa acasă. Avem oameni talentați și capabili – de aceea sunt sigur că vom reuși. Ne dorim să avem un stat funcțional pentru a deveni o țară pașnică și prosperă”, a spus Sandu.

Lasă-ți un comentariu