Prima pagină > Informații utile > Drumuri cu taxă în Europa

Nu toți călătorii care călătoresc cu mașina știu că în țările europene șoferii sunt taxați fie pentru o anumită perioadă de timp, fie în funcție de numărul de kilometri parcurși. Nu uitați că există anumite tipuri de taxe pentru poduri, tuneluri sau feriboturi.

Vinietele sunt vândute de obicei la chioșcuri specifice chiar lângă graniță, atât în țară, cât și în țările limitrofe, sau la benzinării. În România, precum și în Ungaria, a fost introdusă chiar și o versiune electronică. Iar din 2017 puteți cumpăra aceeași vinietă electronică și în Republica Moldova.
Experții sfătuiesc să cumpărați astfel de viniete direct din țările în care sunt valabile și pentru moneda curentă din aceste state. În acest caz, nu trebuie să plătiți comisioane și să pierdeți bani la conversie.

Harta de mai jos prezintă în albastru țările în care taxa de trecere este calculată în funcție de distanța parcursă, în roșu țările în care trebuie să cumpărați o vinieta, iar în verde țările în care nu se percepe taxă de trecere.

карта

plătite autostrăzile pentru distanța parcursă

cumpărați o vineta

nu există nicio taxă